Ultimata SEO-tips listan med ranking

SEO-listan där du själv rankar och lägger in fler SEO-tips

 
Välkommen till den ultimata SEO-tips listan på nätet på svenska. SEO-listans tips läggs in av ”Guiden – Sökmotormarknadsföring-SEO”. Varje tips kan rankas genom stjärnorna som finns över varje SEO-tips. Har du ett het tips, skicka in det så kanske det kommer med! Glöm inte att ranka när du läser.

 
SEO & Sökmotormarknadsföring på hög nivå

 

 

 

Och nu till SEO-tips listan:

OBSERVERA:
Ranking 7 är högst:
SEO-tips skall anses som oerhört viktigt att åtgärda på en gång!
Ranking 4 är neutral:
SEO-tips skall tas med, men när det görs är mindre viktigt!
Ranking 1 är lägst:
SEO-tips skall anses som helt oviktigt att åtgärda, förkasta!

För att rankingen skall påverka placering i listan måste ett visst antal röster ha givits!


Lägger du en tillbaka-länk till den här listan från din hemsida eller blogg så kommer jag lägga in din adress/signatur under det tipset du gett såvida den blir godkänd! Guiden Sökmotormarknadsföring-SEO förbehåller sig rätten att avgöra om ett tips skall komma med eller inte.

Ultimata SEO-tips listan

 

  VN:F [1.9.22_1171]
  Meta-taggar tillsammans
  Rating: 6.7/7 (3 votes cast)

  Se till att följ en röd tråd hos metataggarna

 1. Sökmotorerna kommer att samla ihop alla små förändringar som är gjorda på sidan. Description, Title, Keywords, tjocka och kursiva och understrukna ord och fraser. Enskilt kanske de inte gör så stor skillnad, men om alla följer ett mönster. Att samma ord följer genom alla dessa instanser så kommer sökmotorerna anse att sidan verkligen handlar om det den utgör sig för att vara.

  Tvärtom skulle vara att skriva om cyklar på description och båtar under title. Sen välja sökord om vårdplatser och slutligen så göra ord i texten tjock som heter Molly eller glas. Då kommer sökmotorerna anse att du är oseriös som inte följer en röd linje och således inte har en seriös hemsida som handlar om något speciellt och inriktat.

  För att din hemsida ska anses som bra måste du leverera kvalitet. Hemsidan måste tillföra något och vara konsekvent. Desto fler punkter som du är konsekvent på desto högre ranking kommer du att få tillslut.
 2.  


   

  VN:F [1.9.22_1171]
  Länkkataloger
  Rating: 7.0/7 (2 votes cast)

  Kraften från länkkataloger

 3. Om en hemsida inte har några inlänkar så blir rankingen kraftigt haltad, många skulle nog hålla med om helt invalidiserad. Därför är det viktigt att se till att hemsidans adress finns på många sidor på nätet. Men viktigt, det är bättre med några få kvalitativa in-länkar än många kvantitativa!

  Vad är då en kvalitativ länk. Ja det handlar i grund om botten om seriösa hemsidor som verkar inom samma bransch eller område som den hemsida som du SEO:ar. Helst skall det vara hemsidor med hög status, som myndigheter eller tidningar. Sidor med hög PageRank kan vara ett mått gå efter.

  Vad är då kvantitativa länkar? Så du kan akta dig för göra misstaget. Det är krasst hemsidor som inte verkar inom samma område eller inom samma bransch. Det är även hemsidor som bara är stora länkfarmar utan någon röd linje. Utländska hemsidor som bara är till för att lägga in länkar och annonser är inte bra.
  En bra tumstock kan vara att försöka se syftet med den sidan som du vill eller erbjuds in-länk ifrån. Är syftet detsamma eller delvis detsamma som ditt så tacka ja, annars avböj!

  Det finns många bra sidor och listor på nätet över länkkataloger på nätet som kan vara bra registrera hemsidan på och få med hemsidans adress. Det kan även vara en fördel att djuplänka ibland, inta bara ange toppdomän-namnet. Alltså skriva in länkar till undersidor när du registrerar dig istället för bara hemsidan huvudadress.

  Här finns en beprövad länkkatalog-lista: http://sökmotormarknadsföring-seo.se/seo-listan-lankkataloger/
 4.  


   

  VN:F [1.9.22_1171]
  Google+
  Rating: 7.0/7 (1 vote cast)

  Registrering på Google+

 5. Registrera dig hos Google+ och var där aktiv. Det kommer ge dig skjuts upp i sökresultaten. Genom att använda sociala medier på rätt sätt kan nya höjder nås och nya besökare nås.
 6.  


   

  VN:F [1.9.22_1171]
  Title
  Rating: 6.2/7 (5 votes cast)

  Titeln på sidan skall lyftas fram

 7. ”Title-taggen” är viktig att fylla i för varje enskild sida. Det är titeln på sidan, namnet på sidan och det som kommer stå högst upp i webbläsaren på fliken.
 8.  


   

  VN:F [1.9.22_1171]
  Stor textmassa
  Rating: 6.0/7 (1 vote cast)

  Stor textmassa

 9. Google tycker om text, relevant text. Helst många sidor med undersidor. Varje sida skall innehålla unik text som fyller en funktion. Man brukar säga att 500 ord eller mer är att utgå från, gärna 1000 ord per sida. I den textmassan ska du se till att dina sökord förekommer i alla fall i första stycket, i mitten sektionen och i sista stycket. Men det får inte vara krystat eller sökord som inte är relevanta.

  Sökorden skall ju faktiskt reflektera vad som finns på sidan inte tvärtom! Känns sökorden och sökfraserna för den sidan fel så är det något som inte stämmer.

  Skriv gärna synonymer och varianter av sökorden och se till att använda fackord inom branschen så Google ser att sidan verkligen är relevant, seriös och har ett värde. Om Google kan anse detta så kommer din sida också ranka högre.
 10.  


   

  VN:F [1.9.22_1171]
  200 parametrar
  Rating: 5.3/7 (4 votes cast)

  Att finjustera optimeringen för bästa resultat

 11. Någon skrev att Googles sökmotor-robotar tar hänsyn till ca 200 parametrar i deras algoritmer för att ranka en sida.

   

  Man kan se dessa 200 parameterar som en equalizer på en stereo. Det blir väldigt många kombinationer och väldigt många inställningar skall till för att uppnå det perfekta ljudet. Det är samma med god SEO och sökmotormarknadsföring. Varje enskild parameter gör inte så väldigt stor skillnad i det stora hela, men alla 200 tillsammans skapar ett fantastiskt ljud som inte en lite b-stereo med 0-5 stycken reglage på equalizern kan uppnå.

   

  Det gäller alltså att finjustera dessa parameterar till perfektion. Se varje enskild del som viktig och tänka i perspektivet ur det gamla goda ordspråket:

  ”Många bäckar små…”

 12.  


   

  VN:F [1.9.22_1171]
  Keywords
  Rating: 5.4/7 (5 votes cast)

  Välj sökord/sökfraser utifrån en sökordsanalys

 13. ”Keywords” eller ”sökord/sökfraser” som det heter på svenska handlar om att plocka ut 1-5 stycken sökord ur din text och handling som din hemsida handlar om. En hemsida som en bilmekaniker har kanske har en sida som har sökorden: fälgar, däck, södra stockholm.
  Sökorden separeras enkelt genom komma-tecken och tanken skall vara att desto fler sökord desto mer utspädning av kraften. Det kan i många fall vara bra att välja ett eller få sökord att börja med och när kommit upp i placering på det sökordet så kan man jobba vidare med ytterligare ett. Du kan experimentera med statistik för sökord och sökfraser på Googles sökordshjälpmedel.
 14.  


   

  VN:F [1.9.22_1171]
  Innehållets vikt
  Rating: 4.3/7 (3 votes cast)

  Innehållet är A och O för att lyckas

 15. Se till att innehållet på sajten är kvalitativt och konsekvent. Alltså handlar sidan verkligen om det som skall förmedlas. Om det som sidan skapades för. Om svaret är nej eller delvis nej, gör om, gör rätt!

  Innehållet på sidan kommer tuggas av sökmotorrobotarna och kastas runt i statistiska uträkningar. Om sökmotorroboten då kommer fram till att de ord som dyker upp mest inte är i närheten av det som sajten skall handla om så kommer rankingen och placering i indexet också bli därefter, lågt.

  Se till att följ en så rak linje som möjligt. Domännamnet skall representera något som har med verksamheten att göra. Rubriker, description, sökord, titlar och taggade bilder. Bildnamnen skall följa samma linje. Ja, du förstår principen, en röd tråd skall kunna urskiljas. Då kommer Google hoppa och skutta och tycka du är jättebra, och du får placering därefter, högre.
 16.  


   

  VN:F [1.9.22_1171]
  Description
  Rating: 3.0/7 (2 votes cast)

  Vikten av en bra beskrivning

 17. Se till att du har fyllt i ”Description” för varje enskild sida på hemsidan. Det är den här texten som Google presenterar som två rader under länken i sökresultatet.
 18.  


   

  VN:F [1.9.22_1171]
  Övervinner länkar allt?
  Rating: 1.0/7 (3 votes cast)

  Övervinner länkar allt?

 19. Så länge man inte gör nåt så dumt som att sätta ”noindex” eller motsvarande på sina sidor kan allt kompenseras med länkar.
 20.  


   

  VN:F [1.9.22_1171]
  Satellitsajt
  Rating: 0.0/7 (0 votes cast)

  Bygg en satellitsajt

 21. Genom att bygga en kvalitativ satellitsajt som stödjer och lyfter huvudsajten kan du förstärka ditt budskap och nå besökare som annars inte skulle finna dig. Det är viktigt att du länkar åt rätt håll. Alltså från satellitsajten till huvudsajten och inte tvärtom. Se till att ha innehåll som kompletterar huvudsajten och akta dig för att ha innehåll som är kopierat eller liknande det som finns på huvudsajten. Se till att det är ny information som fyller ett syfte.
 22.  


   

  VN:F [1.9.22_1171]
  Domännamn
  Rating: 0.0/7 (0 votes cast)

  Vikten av att välja rätt domännamn

 23. Att välja domännamn är en underskattad del i SEO-arbetet. Eller har varit underskattat iaf. Genom att välja ett domännamn som innehåller sökorden man riktar in sig på så får man stora fördelar. När sedan den ”röda tråden” ska byggas med titel, beskrivning och sidinnehåll så uppnås en synergieffekt om domännamnet följer resterande parametrar.

  Samtidigt är det flera saker som väger in när man väljer domännamn, det ska framförallt vara enkelt skriva och komma ihåg. Är det svårt komma ihåg, t.ex. för långt och komplicerad stavning då kommer man förlora många potentiella besökare på just det. Så välj med fokus på ditt SEO-arbete men glöm för all del inte bort att domännamnet är användarvänligt, får du ihop dessa två bitar så har du ett vinnande koncept.

 


 

 


Ultimata SEO-tips listan med ranking, 6.2 out of 7 based on 5 ratings

4 comments

 1. Tipsaren

  Länkar.

  Så länge man inte gör nåt så dumt som att sätta ”noindex” eller motsvarande på sina sidor kan allt kompenseras med länkar.

  • Inlagt bland SEO-tipsen. Dock så kommer de SEO-tips från de som inte kan ge sig tillkänna via rätt mail-adress inte bli godkända från nu! Även felaktiga SEO-tips är ibland välkomna då de fyller en viktig funktion med när de blir sågade, vilket är ett svar i sig. Så om du är osäker på om något du gör är bra eller dåligt, posta här och se hur proffsen värderar det.

 2. HPse-seo

  Tack! Ju fler som engagerar sig, desto mer korrekt blir statistiken. 🙂

 3. HPse-seo

  Hej!
  Det stämmer att listan skall sorteras som du skriver, men det sker inte automatiskt och för att det skall vara någorlunda korrekt statistik så rör sig inte SEO-tipsen förens de fått ett visst antal röster. Så alla ni som läser, var med och rösta så listan börjar ta form.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

elva − fem =