SEM – AdWords-kampanjer

SEM – AdWords-kampanjer

sep 19

Det har aldrig varit så svårt som det är nu att ranka högt hos Google. Konkurrensen är ibland helt dödande. Vad ska man göra för att synas snabbt hos Google är en vanlig fråga som jag får.

Svaret blir oftare Google AdWords. Varför? Jo för att där kan du plocka en förstaplacering på 24h. Den organiska klättringen tar idag allt från några veckor upp till flera år. Riktigt konkurrensutsatta branscher tar längre än så. Det är om man gör etisk SEO, alltså SEO som följer Googles riktlinjer. Många lever i gråzonen och många skiter fullständigt i dessa riktlinjer. Starkast vinner heter det ju.

Jag kan fundera på vilket företag som i slutändan är starkast, de som rankar högst idag genom kraftfulla men fula metoder. Eller dem som håller sig inom de gränser som är utsatta. När Googles algoritmer tightas till så dras snaran åt runt halsen på dem som fular sig och de faller eftersom bort. Men hur långt har Google kommit på den här fronten.

En annan tanke är, hur många sidor skulle försvinna från nätet om alla sidor som bara var helt onödigt och till endast för ranking försvann. Jag tror att det skulle försvinna mycket stora mängder sidor och Google kommer fånga alla i sitt nätet, i sinom tid. Det är som att spela roulette, man kanske har tur eller en taktik i början, men tillslut så förlorar du och den som inte gamblar vinner. Avarter finns alltid men dem är inte värda nämna namnet eftersom de utgör en promille av dem som räknas.

Låt din SEO ta tid och skörda frukterna på lång sikt. Försök se längre än dit näsan räcker. Ett träd växer inte heller snabbt, det behöver tid att rota sig och sedan växa ståtligt och bli en stark och hållbar stam som står emot det mesta. Med tiden så når det högre upp och når tillslut över de högsta trädtopparna. Tålamod.

Ett träd växer lika långsamt som organisk SEO

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/7 (0 votes cast)

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

åtta − 5 =