Identifikationsord i sökfrasen

Identifikationsord i sökfrasen

feb 06

Att välja sökord

Något som jag stöter på hela tiden när jag möter kunder eller kursdeltagare inom sökmotoroptimeringen är att de gärna väljer de allra mest generella sökorden som finns.

Som en bilhandlare väljer ”bil”, flygbolag väljer ”resa” o.s.v.
Här kommer rådet:

När du ska välja sökord/sökfras, se då till att specificera ditt val så långt som möjligt! Och för guds skull, se till att tryck in ett eller flera identifikationsord.

Vad är då ett identifikationsord? Jo det är det som ser till att sökfrasen blir specificerad. Om du istället för ”resa” väljer ”sista minuten flyg malaysia” eller istället för ”bil” skriver ”volvo v70 säljes” så blir din träffsäkerhet bra mycket större.

 
 
I värsta fall får du annars träffar på Ahlgrens godisbilar om du skriver ”bil”. Eller om familjen Ohlssons ”resa” till fjällen 1982. Därför är identifikationsorden oerhört viktiga. Förmodligen helt avgörande för att du ska träffa rätt målgrupp, den målgrupp som verkligen kan blir köpare av dina tjänster eller produkter.

Så nästa gång du väljer sökord, specificera dina val så långt du kan och se till att få med identifikationsorden runt om.

 
 
Välja sökord med ett eller flera identifikationsord

Vill du lära dig mer så gå en SEO-kurs hos KursPortalen.nu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/7 (0 votes cast)

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × fyra =